Küresel büyüme tahmini aşağı çekilebilir

IMF Başkanı Lagarde küresel büyüme tahmininin aşağı çekilebileceği işareti verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomik aktivitenin bu yılın ikinci yarısında güç kazanıp 2015'te de hızlanacağını, ancak ivmenin beklenenden zayıf kalabileceğini belirtti.

IMF'nin büyüme tahminlerini hafif aşağı çekebileceğinin işaretini veren Lagarde, merkez bankalarının uyumlu politikalarının talep Üzerinde sadece sınırlı etkilerinin olabileceğini söyledi. Lagarde borçların sürdürülebilir kalması koşuluyla büyümenin altyapı, eğitim ve sağlık yatırımlarıyla desteklenmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Lagarde Fransa'da dün katıldığı bir konferansta, bu ay açıklanması beklenen Küresel Ekonomik Görünüm raporundaki tahminlerin Nisan'da açıklanan tahminlere göre "çok hafif farklılık" gösterebileceğini de söyledi.

IMF'nin Nisan'daki tahminlerinde küresel büyümenin 2014 için yüzde 3.6, 2015 için ise yüzde 3.9 olarak gerçekleşmesinin beklendiği belirtilmişti.

Lagarde, "Küresel aktivite artıyor, ancak ivme beklediğimiz kadar güçlü olmayabilir, çünkü potansiyel büyüme daha zayıf ve yatırımlar ... durgun seyretmeye devam ediyor" dedi. Euro bölgesinin yavaş yavaş resesyondan çıktığını, ancak reformların devamının önemli olduğunu vurgulayan Lagarde, IMF'nin Çin'de ise "sert" bir yavaşlama beklemediğini ifade etti.