Kuveyt gazetesinden, 'Hizbullah alarm seviyesini yükseltti' iddiası

Kuveyt'in Al Rai gazetesi, Lübnan'daki Hizbullah örgütünün olası bir saldırıya karşı alarm seviyesi yükselttiğini iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Al Rai gazetesi, İsrail'den Hizbullah'a yönelik saldırı ve üst düzey yetkililere suikast girişiminde bulunulacağı iddiaları nedeniyle, Hizbullah'ın olası bir saldırıya karşı alarm seviyesini yükselttiğini öne sürdü.

Al Rai gazetesinin haberine göre İsrail, Hizbullah'ı ve Lübnan'ı vurmak için hazırlık yaparken, Hizbullah alarm seviyesini iki gün önce yükselterek saldırı ihtimaline karşı askeri önlem aldı.

Gazetenin iddiasında ayrıca, Hizbullah'ın silah sevkiyatını da ellerinde yeterli silah bulunduğu gerekçesiyle durdurduğu bilgisi yer aldı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçen hafta Suudi Arabistan'ın Lübnan'a savaş ilan ettiğini ve İsrail'e Lübnan'a saldırması için para teklif ettiğini savunmuştu.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Riyad ziyareti sırasında sürpriz bir kararla istifa etmesi ve Suudi Arabistan'ın Lübnan'daki vatandaşlarına "Geri dönün" talimatı vermesi de, bölgede tansiyonu arttırdı.

Nasrallah: Riyad, İsrail'e, Lübnan'a saldırması için para önerdiNasrallah: Riyad, İsrail'e, Lübnan'a saldırması için para önerdi