Lagarde Fed'i uyardı

Küresel ekonominin kırılgan olduğunu belirten IMF Başkanı Lagarde, "Fed'in 2016 yılına kadar faiz artırmamasının daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed), Temmuz ayı Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Fed, Eylül ayında faiz artırımı için kapıyı araladı. Fed'in son on yılda ilk kez faiz atışı sinyalini vermesine ilk tepki Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagerde'dan geldi. Lagarde, küresel ekonominin kırılgan olduğunu belirterek Fed'e faizi bu yıl artırmama çağrısında bulundu. 

Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen Lagarde, küresel ekonominin aşağı yönlü risklerle yüz yüze olduğu uyarısında bulundu. Çin'in borsasında yaşanan dalgalanmanın üstesinden gelecek kadar dirençli olduğunu belirten Lagarde, Fed'i ise faizi bu yıl artırmamaya çağırdı.

ABD ekonomisinin ilk çeyrekteki daralmasına rağmen bu yıl yüzde 2,5 büyüyeceğini vurgulayan Lagarde, küresel koşulların Fed'in faiz artışına gitmesi için uygun olmadığı belirtti.

IMF Başkanı Christine Lagarde düzenlediği basın toplantısında, " IMF olarak biz Fed'in 2016 yılına kadar faiz artırmamasının küresel ekonomi için daha iyi olacağını düşünüyoruz " dedi. 

Bazı yatırımcılar, Fed'in fazi artışının 2013 yılında Fed eski Başkanı Ben Bernanke'nin neden olduğu "taper tantrum" olarak adlandırılan parasal gevşeme hamlesinden daha büyük kötü sonuçlara yol açmasından endişe ediyor.