Lavrov kritik görüşmenin ayrıntılarını anlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Putin'e Çavuşoğlu ile görüşmesinin tüm detaylarını anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı'nın sözcüsü Dimitri Peskov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün yaptığı görüşmeyi Vladimir Putin'e aktardığını açıkladı.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı'na tüm görüşmelerini düzenli olarak aktarıyor" dedi.

Dün Türkiye ile Rusya arasında uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas gerçekleşmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen AGİT zirvesinde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları giderip ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, "Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, “Türk tarafından yeni bir şey duymadık, daha önce ne söylüyorlarsa onu tekrarladılar. Bu durumda, bir Rus atasözünün dediği gibi, kimin şapkası yanıyorsa o düşünsün” diye konuştu.