Liberman'dan İran'a 'tehdit'

İsrail Savunma Bakanı Liberman, "İran'ın Suriye ve Lübnan'da güçlenmesine izin vermeyeceklerini" söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail devlet radyosunun haberine göre İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, başkent Tel Aviv'de devlet görevlilerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, "İsrail, İran'ın Suriye ve Lübnan'da oluşturmaya çalıştığı bu yeni ortama teslim olmayacaktır." dedi.

İran'ın Suriye'de yeni bir realite ortaya koymaya çalıştığını öne süren Liberman, "İran, Devrim Muhafızları aracılığıyla Suriye topraklarında hava ve deniz üsleri inşa etmeye, Şii milis gücüyle de Lübnan'da gelişmiş silahlar üretmeye çalışıyor. İsrail bunlara sessiz kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyarette İran ile ilgili dile getirdiği "çekincelerinin" ardından Liberman'ın bu açıklamaları yapması dikkati çekti.

Netanyahu dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi şehrinde gerçekleştirdiği görüşmede, "İran'ın Suriye'de güçlenmesini tehdit unsuru olarak gördüklerini" belirterek, "İran, Suriye'deki varlığını artırmak için muazzam bir çaba harcıyor. Bu durum İsrail, Ortadoğu ve tüm dünya için bir tehdittir." demişti.