Libya, IRA kurbanlarına tazminat ödemeyecek

Kaddafi'nin oğlu, Libya'nın IRA'ya sağladığı patlayıcılarla düzenlenen saldırılarda ölen kişilerin ailelerine tazminat ödemeyeceklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Libya, İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) saldırılarında ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyeceğini bildirdi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi, Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, Libya'nın IRA'ya sağladığı patlayıcılarla düzenlenen saldırılarda ölen kişilerin ailelerine tazminat ödemeyeceklerini belirtti.

Bununla birlikte talepleri olanların kendilerine başvurabileceklerini ve mahkemeye gidebileceklerini söyleyen Seyfül İslam Kaddafi, "Onların da avukatı var. Bizim de" dedi. Kaddafi'nin oğlu, tazminat talebi girişimi olursa Libya hükümetinin yanıtının olumsuz olacağını vurguladı.

IRA kurbanlarının aileleri, örgüte bir zamanlar silah ve patlayıcı sağladığı gerekçesiyle Libya'nın IRA'nın saldırılarından sorumlu olduğunu savunuyor.

Aralarında Semtex tipi plastik patlayıcıların da bulunduğu patlayıcılar 1980 ve 1990'larda IRA tarafından kullanılmıştı.