Liderlerin Yunanistan mesaisi

Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ve IMF Başkanı Lagarde... Avrupa'nın liderleri dün gece geç saatlere kadar Yunanistan'ın geleceğini tartıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borç krizi yaşayan Yunanistan'ın geleceğini konuşmak için Berlin'de dün buluşan Avrupalı kreditörler ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kimsenin henüz Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bağlantıya geçmediğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve IMF'yi işaret eden yetkili, Çipras'la herhangi bir şekilde bağlantı kurulmadığını belirtti.

Berlin'de gece geç saatlerde gerçekleşen görüşmede Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ı ağırladı.

Anlaşma sağlanırsa 5 Haziran'da ödeme yapılacak

Öte yandan Yunan hükümetinden bir yetkili, kreditörlerle anlaşmaya varılması halinde mali yardım alınmasa dahi 5 Haziran Cuma günü gerçekleştirilmesi gereken 300 milyon euroluk ödemenin yapılacağını bildirdi.

Cuma günü gerçekleştirilmesi gereken ödeme bu ay toplam 1.6 milyar euro değerindeki dört ödemenin ilkini oluşturuyor. Ayakta kalabilmek için yüksek derecede dış yardıma ihtiyacı olan Atina, uluslararası kreditörlerden yeni kredi gelmeden Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan ödemesini gerçekleştiremeyebileceğini belirtti.