Lloyds'daki kamu hisselerinin satışı ertelendi

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, Lloyds Bankacılık Grubu'ndaki kamu hisselerinin satışının ertelendiğini açıkladı. Osborne, "Şimdi satış için doğru zaman değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne Lloyds Bankacılık Grubu'ndaki kamu hisselerinin satışının ertelendiğini açıkladı.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Osborne, bankacılık grubundaki kamu hisselerinin satışının piyasalardaki çalkantılı dönem sona erene kadar ertelendiğini söyledi. 

Llyods'daki kamu hisselerini satışından bu yıl içerisinde yaklaşık 2 milyar sterlin elde etmeyi planlayan Osborne, "Şimdi satış için doğru zaman değil" ifadesini kullandı. 

Konuya ilişkin, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden de açıklama yapan Osborne, "Britanya halkı Lloyds içerisinde hisse sahibi olabilir. Sadece satış için piyasalardaki çalkantının sakinleşmesini bekleyeceğiz" dedi.

İngiliz hükümetinin Royal Bank of Scotland'da (RBS) yüzde 73, Lloyds Bankacılık Grubu'nda ise yüzde 9,89 hissesi bulunuyor. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bristol merkezli finans şirketi Hargeaves Lansdown'ın Kıdemli Analisti Laith Khalaf, "Bu erteleme Llodys hisseleri için sıraya giren binlerce yatırımcı için hayal kırıklığı oluşturacak.Lloyds hisselerinin satışı için öngörülen zaman her zaman '2016 baharı' olarak biraz da belirsiz bir şekilde ifade edilmişti. İngiliz hükümeti kalan hisselerin satışı için en iyi fiyatı bulabileceği zamanı bulmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir