Londra kokainin Avrupa'daki başkenti

EMCDDA'nın raporuna göre Londra, Avrupa'da kokainin en çok kullanıldığı şehirlerin başında geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin (EMCDDA) yıllık raporuna göre, İngiltere'nin başkenti Londra Avrupa kentleri arasında kokainin en çok kullanıldığı şehir oldu. 

Portekiz merkezli EMCDDA'nın "Avrupa Uyuşturucu Raporu 2014" verilerinde, 42 farklı şehrin kanalizasyonundaki atık suda yapılan analizde, en fazla kokaininin Londra'da tespit edildiği bildirildi. 

Raporda, Londra'nın kanalizasyon suyunda 711 miligram kokainin ana maddesi olan "benzoylecgonine"nin bulunduğu, Milano ve Amsterdam'da tespit edilen orana göre bu miktarın çok daha yüksek olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Bu madde, Amsterdam'ın atık sularında 393 miligram, Milano'da ise 233 miligram olarak tespit edildi. 

Söz konusu madde, kokain kullanımından sonra vücuttan atılıyor. Kişilerin kokain kullanıp kullanmadığı, sağlık merkezlerinde yapılan testler de idrardan alınan örneklerle ortaya çıkıyor. 

One Direction'ın esrar videosu

Bu arada ünlü İngiliz müzik grubu One Direction üyelerinin esrar kullanırken çekilmiş görüntüsü, İngiliz basınında geniş yer buldu.  Güney Amerika ülkesi Peru'da bulundukları sırada geçen ay çekildiği tahmin edilen videoda iki One Direction üyesi esrar içerken görülüyor. 

Grubun üyelerinden Louis Tomlinson'ın bikaç dakika süren videoda "İşte buradayız, Peru'dan ayrılıyoruz. Esrar sigaramızı yaktık. Mutlu günler" dediği duyulurken, Tomlinson ve Zayn Malik'in "yasadışı madde" hakkında şakalaştığı dikkati çekiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir