Los Angeles’da farklı sektörlere yatırım artırılacak

WATCH US Türk Amerikan Ticaret Odası’nın yeni Başkanı Ahmet Önerbay, Los Angeles’ta yatırımcıların farklı sektörlere yönelmelerine yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek ESKİ BEZİRKAN

NEW YORK - WATCH-US Türk Amerikan Ticaret Odası’nın yeni Başkanı Ahmet Önerbay, Los Angeles’ta farklı sektörlere yönelik etüt çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirterek, yatırımcıları bu sektörlerleri buluşturacaklarını ifade etti.

Burada bulunan Türkler’in restoran, market, berber kuru temizleme işletmeciliği ve Amerika’nın en büyük limanının Los Angeles olması nedeniyle lojistik sektörünün yani sıra ve inşaat, bilim ve teknoloji ile sağlık gibi alanlarda da faaliyette bulunduğunu kaydeden Önerbay, bölgenin aynı zamanda Türk mühendis cenneti olduğunu da söyledi.

“Kuruyemiş firmaları arttı”

Özellikle son yıllarda bu yatırımların ve yatırımcıların sayılarının oldukça attığını ve birçok Türk firmasının da yatırım planladığını ifade eden Önerbay, “Toplu gıda satan firmalar, özellikle kuruyemiş firmaları son zamanlarda Los Angeles ve çevresinde epey yatırım yaptılar” dedi. Yine inşaat sektöründe; özellikle mermer ve doğal taş, çimento, boya, inşaat malzemeleri gibi alanlarda bir çok Türk firması burada faaliyet gösterdiğini de ifade eden Önerbay, “Çimtas, Kütahya Seramik, Çilek Mobilya gibi büyük Türk firmaları burada oldukça faal durumdalar” diye konuştu.

TOBB ile işbirliği

Oda olarak olarak her alanda yatırım yapmak isteyen Türk şirketlerine destek olmak adına yönetim kurulunda bir çok farklı sektörden uzman bulundurduklarını kaydeden Önerbay, şunları söyledi:

“Özellikle, Türkiye’deki her ilin ticaret odası ve yine TOBB ile işbirliği yapıp, koordineli çalışarak, Los Angeles ve Amerika’da yatırım yapmak isteyen Türkleri doğru şekilde yönlendirmeye çalışmaktayız. Aynı zamanda, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Amerikan firmalarına da yardımcı olmakta, danışmanlık vermekteyiz. Bu yönde, Amerikan firmalarını Türkiye’de doğru kanallara yönlendirme, doğru kişilerle iletişime geçirme, strateji ve taktik verme gibi etkinliklerle Türkiyemiz’in ekonomisine katkıda bulunmaya, ayrıca çalışmaktayız.”

Dünya Ticaret Haftası’na hazırlık

Oda olarak yeni dönemde yürütecekleri çalışmalara ve hedeflere ilişkin de bilgi veren Önerbay, şöyle devam etti:

“Kurduğumuz ekip ile farklı sektörlerde etütler yapıp bunları üyelerimiz ile değerlendiriyoruz. Ayrıca, ekonominin ve sektörel değişimlerin takipçisi olup bunları üyelerimize zamanında aktarmaya çalışıyoruz. İş adamlarımızla periyodik bir şekilde bir araya gelip onlara verilerimizi aktarıyoruz. Mayıs ayında, Dünya Ticaret Haftası dolayısıyla, bir etkinliğimiz olacak ve yine eylül sonu gibi bir başka büyük etkinlik ile Türk-Amerikan Ticari faaliyetlerinin artması için çaba sarf edeceğiz. Bunların yanında, 2000'li yılların başında 40 milyar dolar olan Türkiye’nin ABD'ye ihracat oranı, bugün itibariyle, 150 milyar dolarlara çıkmış bulunuyor. Türkiye'mizin, bu rakamı, önümüzdeki 5-6 yıl gibi bir zaman diliminde, 500 milyar gibi rakamlara çıkartma hedefi var ve bizlerde bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak için efor sarf ediyoruz.”

WATCH-US Türk Amerikan Ticaret Odası yeni Yönetim Kurulu:

Başkan: Ahmet Önerbay (İşadamı ve Araştırmacı Tarihçi)
Başkan Yardımcısı: Oral Yılmaz (Kütahya Seramik ABD temsilcisi)
Veznedar, Hukuk Danışmanı: Neil Chilingirian (Avukat)
Sekreter: Yeşim Avunduk (Dr, EQ Uzmanı)
Activite Sorumlusu: Benal Topuzlu (UPS Üst Düzey Yöneticisi)
Üyeler Sorumlusu: Kerem Oral (Gayrimenkul Uzmanı)
Türkiye Sorumlusu: Melih Özmen (İş Adamı, Yatırımcı)
Eski Başkan: Gürkan Süzer (Dr, Emekli Ticaret Ateşesi)

Ahmet Önerbay

Bu konularda ilginizi çekebilir