Lübnan Başbakanı Hariri, istifasını erteledi

17 gün sonra ülkesine dönen Lübnan Başbakanı Hariri, istifasını ertelediğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un talebi üzerine istifasını erteleyeceğini açıkladı.

Suudi Arabistan'da 4 Kasım'da Lübnan Başbakanlığı görevini bıraktığını duyuran  Hariri, istifasından 17 gün sonra ülkesine geldi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrılan  Hariri, ilk olarak suikast sonucu öldürülen babası, eski Başbakan Refik Hariri'nin Beyrut'ta bulunan mezarını ziyaret etti.

Hariri, daha sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Aun ve Meclis Başkanı Berri ile başkent Beyrut'taki bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla düzenlenen geçit törenine katıldı.

"İstifamı ertelememi istedi"

Hariri daha sonra televizyonda yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Aun'a istifamı sundum; kendisi beklememi ve istifamın nedenleri ve siyasi geçmişle ilgili olarak daha fazla diyalog için istifayı ertelememi istedi ve ben de buna karşılık verdim" dedi.

Başkent Beyrut'taki konutunun önünde kendisini desteklemeye gelen binlerce taraftarına da seslenen Hariri, Lübnan'ı ve istikrarı savunmak için ülkeye dönerek istifa kararını ertelediğini ve önceliğinin ülkesi olduğunu söyledi.

Hariri, "Sizinle kalacağım ve sizinle devam edeceğim. Lübnan'ı, ülkenin istikrarını ve Arapları savunmak için buradayız, ön saflardayız" dedi.

Hariri, istifasının ardından ilk kez Lübnan'daHariri, istifasının ardından ilk kez Lübnan'da