Lübnan ve Yunanistan'dan Erdoğan'a destek

Lübnanlı Dürzi lider Canbolay Erdoğan'ın Davos'taki tavrını överken, Yunan devlet Televizyonu Erdoğan'ın gezegenimizde çok kişinin söylemek istediğini dile getirdiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA/BEYRUT - Lübnan'da iktidar yanlısı partilerden Dürzi İlerici Sosyalist Partisi'nin lideri Velid Conbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Davos'taki tutumunu öven bir telgraf gönderdi.

Canbolat, Erdoğan'a gönderdiği telgrafta, Başbakan Erdoğan'ın "Filistin'i ve Gazze'de katledilen halkı savunduğunu, savaş suçlusu ve çocuk katili Peres'i susturduğunu" belirtti.

Dürzi lider Canbolat, "Sizinle ve Türkiye ile gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Yunanistan'dan Erdoğan'a destek

 

Yunanistan devlet televizyonu da Erdoğan'ın gezegenimizde çok kişinin söylemek istediğini dile getirdiğini belirtti.

Yunan devlet televizyonu NET, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Davos'ta, “Gezegendeki çok kişinin söylemek istediklerini dile getirdiği” yorumunu yaptı.

Net, İsviçre'nin Davos kentinde dün yapılan panelde yaşananlara öğle haber bülteninde geniş yer verdi.

Oturuma ilişkin gelişmeleri Anadolu Ajansı'nı kaynak göstererek  izleyicilerine aktaran NET, ayrıca İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Başbakan  Erdoğan'ın konuşmalarından bazı bölümlerini, görüntü eşliğinde yayımladı.

NET, yorumsuz olarak gelişmeleri aktardığı haberini, "Aslında Başbakan  Erdoğan gezegenimizdeki çok kişinin söylemek istediklerini dile getirdi"  ifadesiyle bitirdi.