Lufthansa Cargo’da pilotlar greve gidiyor

Cockpit Birliği sendikası, Lufthansa Cargo şirketinde 8-9 Ekim tarihlerinde greve gidileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman hava taşımacılığı şirketi Lufthansa Cargo’daki pilotların greve gideceği bildirildi.

Pilotların bağlı bulunduğu Cockpit Birliği (VC) sendikasından bu akşam yapılan açıklamaya göre, Lufhansa Cargo şirketinde çalışan pilotların 8 ekim çarşamba günü yerel saat ile 03.00’ten 9 Ekim perşembe günü 22.30’a kadar iş bırakma eylemi yapacak.

Açıklamada, yapılan bu grev ile pilotların emekliliğe geçiş konusunda yeni bir toplu sözleşme yapılmasının başarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Lufthansa şirketinin yönetiminin aylardan beri büyük ölçüde değiştirmediği azami taleplerinde ısrar ettiği belirtilen açıklamada VC’nin de buna karşı bu tür tedbirler almak zorunda kaldığı ifade edildi.

VC’nin her zaman anlaşmaya hazır olduğu belirtilen açıklamada, Lufthansa şirketine yapıcı görüşmelerin yeniden başlaması için sinyaller göndermesi yönünde çağrıda bulunuldu.

VC ve Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçlerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55’ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Buna karşı çıkan VC sendikası nisan ayından bu yana 4 kez greve gitmiş ve 4 bin 300 Lufthansa uçuşu iptal edilmişti. Bu grevlerden yaklaşık 480 bin yolcunun etkilendiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir