Lufthansa ile Air China beraber uçacak

Lufthansa, Çin'de konumunu güçlendirmek amacıyla Air China ile ortaklık anlaşması imzaladı. İki havayolu, birbirlerinin uçuşları için bilet satacak, belirli rotalar üzerinde elde edilen geliri paylaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman Lufthansa havayolları şirketi, dünyanın ikinci büyük havayolu pazarı olan Çin'de konumunu güçlendirmek amacıyla Air China ile ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. Anlaşmaya göre iki şirket birbirlerinin uçuşları için bilet satacak ortak bir birim kurarak, belirli rotalar üzerinde elde edilen geliri paylaşacaklar.

Açıklama üzerine Lufthansa hisseleri  DAX  endeksinde yüzde 1.5 yükseldi.

Frankfurt borsasından bir işlemci,  "Eğer Lufthansa muazzam Çin pazarına daha kolay erişim elde edebilirse bu elbette şirket için iyi bir şey, zaten hisseleri de destekliyor" dedi.

Lufthansa daha önce United Airlines ve Air Canada  ile Avrupa uçuşları için, Japon ANA ile de Japonya güzergahları için benzer anlaşmalar yapmıştı.

Lufthansa,  Emirates ve Türk Havayolları  gibi rakiplerinin güçlendiği Asya güzerghalarında kapasite düşürmek için bu uçuşlarda daha küçük uçaklar kullanmaya başlamıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Çin'e yapmakta olduğu resmi ziyaret sırasında imzalanan anlaşma, bu yılın ekim ayından itibaren  kış tarifeleri için geçerli olacak gibi uygulanabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir