Lufthansa'da maaş krizi çözüldü

2014 yılından bu yana toplam 15 grev gören Lufthansa, pilotlarla yaşadığı maaş sorununu çözüme kavuşturdu. Yeni anlaşma şirkete yılda 85 milyon lira ilave maliyet oluşturacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotlarla ücret konularıyla ilgili anlaşmazlığın çözümü için arabulucunun sunduğu teklifi, her iki tarafın da kabul ettiğini bildirdi.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, her iki tarafın da eski bir diplomat olan arabulucu Gunter Pleuger’in ücret anlaşmazlığındaki sorunun çözümü için sunduğu teklifi kabul ettiği ve bunun havayoluna yılda 85 milyon euro ilave maliyet oluşturacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu teklifin Lufthansa, Lufthansa Kargo ve Germanwings şirketlerindeki yaklaşık 5 bin 400 pilot için dört aşamada 2019 yılına kadar toplamda yüzde 8,7’lik ücret artışını ve bir kereye mahsus olmak üzere her pilota 5-6 bin euro arasında ödeme yapılmasını kapsadığı ifade edildi.

Lufthansa pilotları, ücret ve erken emeklilik konularındaki anlaşmazlıklar yüzünden 2014 yılından bu yana 15 kez greve gitmişti.

Önceki yıllarda Almanya'da yayımlanan raporlarda grevlerde günlük maliyetin 20 milyon euroya kadar çıktığı iddia edilmişti.

British Airways’in kabin görevlileri greve gidecekBritish Airways’in kabin görevlileri greve gidecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir