Madrid'in kralı Atletico

Santiago Bernabeu Stadı'nda 4. kez Kral Kupası finalini kazanan Atletico, maç sonunda saha ortasına bayrağını dikti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Futbolda İspanya Kral Kupası'nı Real Madrid'i 2-1 yenen Atletico Madrid kazandı.
     14 yıldır yenemediği ezeli rakibini Santiago Bernabeu Stadı'nda final maçında mağlup etme başarısı gösteren Atletico Madrid, 10. kez bu kupayı müzesine götürdü.
     Santiago Bernabeu Stadı'nda 4. kez Kral Kupası finalini kazanan Atletico, maç sonunda saha ortasına bayrağını koydu. Atletico Madrid'de Diego Costa, attığı 9 golle Kral Kupası'nın gol kralı olurken, Falcao da bu zamana kadar oynadığı tüm final maçlarını kazanma başarısını devam ettirdi.
     Her iki takım da ilk yarıda çok dengeli bir futbol ortaya koyarken, sahada vasatın üzerine çıkamayan bir futbol görüldü. Real Madrid'in 14. dakikada geliştirdiği bir atakta, sağ kanattan Mesut Özil'in kullandığı köşe vuruşunda Cristiano Ronaldo kafa ile topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Real Madrid, skorun verdiği avantajla daha rahat bir futbol oynamaya başladı. Atletico Madrid ise beraberlik golü için bastırsa da savunmayı aşmakta başarılı olamadı. 35. dakikada Real Madrid yarı alanının ortasında kişisel becerisini göstererek rakip eksilten Falcao'nun verdiği ara pasta topa yerden ve sert vuran Diego Costa, kaleci Diego Lopez'in solundan güzel bir gol attı. Beraberliğin ardından her iki takımın karşılıklı atakları oldu. 43. dakikada Mesut Özil'in direkten dönen şutu, Real Madrid adına en tehlikeli atak olarak dikkat çekti. İlk yarı 1-1 sona erdi.
     İkinci yarıya takımlar oyuncu değişikliği yapmadan sahaya çıktı. Her iki takım da kontrollü futbolunu ikinci yarıda da sürdürdü. Atletico Madrid'de 53. dakikada Miranda ve 60. dakikada Filipe Luis, iki önemli pozisyondan yararlanamazken, 61. dakikada Real Madrid arka arkaya iki net gol pozisyonu kaçırdı. Benzema'nın müsait durumdaki vuruşunda direkten dönen topu, Mesut Özil tamamlamaya çalıştı ancak onun şutunda topu kale çizgisinden Juanfran çıkardı. 7 dakika sonra Atletico ceza sahasının hemen dışından Cristiano Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruşta top yine direkten döndü. Müsait durumda olan Essein ise dönen topa çok kötü vurarak auta gönderdi.
     Maçın en önemli anlarından biri de 77. dakikada hakeme itirazlarını sürdüren Real Madrid teknik direktörü Jose Mourihho'nun, kırmızı kart görerek sahadan atılması oldu. Portekizli teknik adamın, tribüne çıkmak yerine direkt soyunma odasına gitmesi dikkati çekti.
     4 dakika uzatılan ikinci yarıda Atletico Madrid arka arkaya 3 köşe vuruşu kullansa da neticeye gidecek bir pozisyon yakalayamadı. Maçın normal süresi 1-1'lik skorla sona erince uzatmalara gidildi.
     Real Madrid, uzatma dakikalarına 3 oyuncu değişikliği ile başladı. Benzema, Modriç ve Coentrao'yu oyundan çıkarken, yerlerine Higuain, Di Maria ve Arbeloa girdi.
     95. dakikada Atletico Madrid'in geliştirdiği atakta Koke'nin ara pasında kaleci Diego Lopez ile karşı karşıya kalan Diego Costa, topa istediği gibi vuramadı ve takımı adına önemli bir pozisyonu harcadı. 98. dakikada Atletico Madrid, sağ kanattan Koke'nin ortasında Miranda kafa ile topu ağlara göndermesi sonucu 2-1 öne geçti.
     Uzatmaların 104. dakikasında Atletico Madrid defansının hatasını iyi değerlendiren Real Madrid'in Arjantinli futbolcusu Higuain'in kaleye çok yakın pozisyonda yaptığı vuruşta, Courtois başarılı bir kurtarış yaptı. Belçikalı kaleci, maçın 110. dakikasında Real Madrid'in Mesut ile yakaladığı çok net gol pozisyonunda da mükemmel bir kurtarış yaparak, maçın önemli bir anına imza attı.
     Maçın 115. dakikasında Gabi'ye sert bir faul yapan Cristiano Ronaldo direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, bu dakikalarda Atletico ve Real Madrid yedek kulübelerinde de gerginlik yaşandı. Ayrıca, sahada Sergio Ramos ile Adrian arasında yaşanan gerginlik ile saha dışından atılan yabancı bir madde ile yere düşen kaleci Courtois'e sağlık görevlilerinin müdahale etmesi tansiyonun en yüksek olduğu dakikalar olarak öne çıktı.
     İlerleyen dakikalarda skoru değiştirecek bir pozisyon olmayınca, maç 2-1 Atletico Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.
     Öte yandan, Atletico Madrid'de ilk 11'de sahaya çıkan Arda Turan 109. dakikada yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. Milli futbolcu maçın 37. dakikasında ayağını rakibine doğru fazla kaldırdığından tehlikeli hareketten sarı kart gördü.
     Kupayı kazanmaları halinde saçlarını kesme sözü veren Arda'nın yarın yapılacak kutlamalara kısa saçlı katılması bekleniyor.