Maliki'ye "Son Fırsat Cuması"

Irak'ta kalk, gösterilere katılmak için Cuma namazının kılınacağı meydanlara akın ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BAĞDAT  - Irak'ın birçok kentinde Cuma namazının ardından "Son Fırsat Cuması" adı altında gösteriler düzenlenecek.
Bağdat, Ramadi, Felluce, Samarra, Musul, Kerkük, Bakuba ve Tikrit gibi birçok kentte halk, "Son Fırsat (Maliki'ye son fırsat) Cuması" adı altında düzenlenen gösterilere katılmak için Cuma namazının kılınacağı meydanlara akın ediyor.
Bağdat'ta bugün arttırılan kontrol noktaları dikkati çekti. Maliki hükümetini protesto etmek için Cuma namazının kılınacağı yerlerde toplanmaya çalışan göstericilere güvenlik güçleri zorluk çıkarmaya çalıştı.
Güvenlik güçlerinin başkent Bağdat'taki Sünni çoğunluğa sahip Azamiye, Amiriye, Gazaliye, Dora ve Seydiye semtlerini kuşatarak, camilerin etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bağdat'ın batısında bulunan ve Sünni çoğunluğa sahip El-Hadra ve El-Amiriye semtlerinin giriş çıkışlarının güvenlik güçleri tarafından kapatıldığı bildirildi.
Bağdat'ta Sünnilerin çoğunlukta olduğu diğer semtlere girişler zorlaştırıldı.
Bağdat'ın kuzeyindeki Tarmiye ve Taci bölgesinde de güvenlik güçlerinin camilerin çevresine konuşlandığı ve bazı camilerde Cuma namazının kılınmasında zorluk çıkardığı öğrenildi.
Bu arada, ülkenin kuzeyinde bulunan Musul şehrinde güvenlik güçlerinin, Cuma namazını kılmak için şehrin doğusundaki Es-Sukker semtindeki El-Muheymin Camisi'ne giden insanları engellediği belirtildi.