Mars'ta hayat belirtisi var!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Curiosty izimli uzay aracı Mars'ta yaptığı kazı sırasında metangazı ve organik kimyasallar buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NASA Curiosity Mars seyir aracı Mars atmosferindeki metan dalgalanmasını ölçtü ve Cumberland kaya örneklerine delik açılması aşamasında organik moleküllere rastladı.

NASA'nın internet sitesinden yapılan açıklamda, bunun geçmişte veya günümüzde mevcut gezegende hayatın varlığını gösterebileceği belirtildi. Curiosity’i kullanan bilim adamları ekibi şu an için Mars’taki gazın kaynağını gösteremiyorlar, onun biyolojik veya biyolojik olmayan bir şekilde olabileceğini ifade ediyorlar. Ancak, dünyadaki metanın %95’lik kısmı mikroorganizmalardan geliyor.

Metanın hayvan kökenli olduğunu kanıtlamak için ayrı bir araştırma yapılması gerekiyor.
Kayaların delinmesi sırasında toz numunelerinde gözlenen karbon içeren moleküller Mars’ta mikroorganizma olduğunun kanıtı da olmayabilir. Ancak, onlar hayatın ortaya çıkması için uygun koşulları gösteriyorlar.

Curiosity Mars seyir aracı şu an Mars ekvatorunda Gale krateri bölgesinde yer alıyor. Daha önceki Mars seyir aracının araştırması Mars yüzeyinde geniş bir gölün bulunduğunu göstermişti. Bilim adamları ayrıca Mars atmosferinin ısıyı '0' derecenin üstünde tutmayı başardığını düşünüyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir