Medvedev, ordunun modernize edilmesini istedi

Rus Başkan Medvedev, "Modern bir ordu potansiyel bir tehdide karşı korunmamızın garantisidir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOSKOVA  - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası terörizm ve NATO'nun genişlemesine karşılık verebilmesi için modernize edilmesi gerektiğini söyledi.

Medvedev, üst düzey askeri yetkilileri kabulünde yaptığı açıklamada, "Modern bir ordu potansiyel bir tehdide veya ulusumuza baskı oluşturma amacı taşıyacak herhangi bir girişime karşı korunmamızın garantisidir" dedi.

"NATO'nun alt yapısını Rusya'nın sınırlarına yakınlaştırma çabalarının" devam ettiğini ve uluslararası terörizmin de ciddi bir boyuta ulaştığını ifade eden Medvedev, Rus ordusunun bu yüzden modernize edilmesini istedi.

Mevcut küresel ekonomik krize rağmen Rusya'nın ordunun modernizasyonu için gerekli kaynağı sağlayabileceğini kaydeden Medvedev, "Öncelikli görev, güçlerimizin savaşa hazırlık kabiliyetini artırmaktır, öncelikle de nükleer güçlerimizin. Rusya'nın güvenliğini güvence altına alabilmek için gerekli tüm görevlerini yerine getirebilecek seviyede olmalılar. Gündemimizdeki diğer bir görev de tüm savaş birliklerini daima hazır duruma geçirebilmektir" diye konuştu.

Medvedev, Rus ordusu ve donanmasının geniş ölçekli modernizasyonunun 2011 yılında başlayabileceğini sözlerine ekledi.

Rusya, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra yıpranan ordunun güçlendirilmesi için askeri harcamalarını son yıllarda yaklaşık dört kat artırmıştı.