Medvedev: Sert düzenlemeye ihtiyaç yok

Rusya Başbakanı Medvedev, para piyasalarında sert bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev'in para piyasalarında sert bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söylediği ve piyasa mekanizmalarına dayalı adımlar atılması için çağrıda bulunduğu belirtildi.

Interfax ajansında yer alan haberde, Medvedev'in döviz piyasasındaki mevcut durumun büyük ölçüde Rus ihracatçıların davranışlarından kaynaklandığı yönündeki ifadesi de yer aldı. Medvedev'in kabinesiyle yaptığı toplantıya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'nın yanı sıra, Rosneft ve Gazprom'un başkanlarının da katıldığı belirtildi.

Döviz piyasasında manipülasyon olasılığı araştırılıyor

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, bankanın döviz piyasasında olası manipülasyona ilişkin inceleme başlattığını söyledi.
              
Chistyukhin, merkez bankasının kurda sert hareketlerin görülmesi halinde işlemleri askıya alacak bir mekanizma getirilmesinin görüşülmediğini de belirtti.
              
Avrupa Komisyonu: Rusya için endişeliyiz
              
Avrupa Komisyonu'ndan bir yetkili ise, Komisyon'un Rusya'da yaşanan son gelişmeler konusunda endişeli olduğunu söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "Hepimiz Rusya'daki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Rusya'nın büyük bir bunalıma girmesinden hiç kimsenin çıkarı yok" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir