Meksika açıklarında 7.2'lik deprem

ABD ve Meksika'nın Büyük Okyanus kıyısındaki sınır bölgelerini geniş ölçüde etkileyen depremde iki kişi öldüğü, yüzlerce kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES/IMPERIAL - Meksika'nın Büyük Okyanus kıyısındaki California yarımadası açıklarında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde iki kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) sismologlarından Lucy Jones, son yapılan ölçümlere göre depremin büyüklüğünün daha önce açıklandığı gibi 6,9 değil, 7,2 olduğunu söyledi.

Mexicali kentinde ölen iki kişiden birinin yıkılan bir evin altında kaldığı belirtildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinin (USGS) yaptığı açıklamaya göre, deprem TSİ 01.40'da, ABD-Meksika sınır bölgesinde bulunan ve 900 bin kişinin yaşadığı Mexicali kenti yakınında, yerin 10 kilometre altında meydana geldi.

USGS, Meksika'ya yakın ABD eyaletlerinde de hissedilen depremin merkez üssünün Meksika'daki Guadalupe Victoria kentinin 26 kilometre güney-güneybatısı ve ABD'nin güneybatısındaki Arizona eyaletindeki San Luis kentinin 64 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi.

Aşağı Kaliforniya eyaletinin Sivil savunma yetkilisi Alfredo Escobedo CNN'e yaptığı açıklamada, valinin eyalete olağanüstü hal ilan ettiğini, en az bir binanın yıkıldığını ve bazı binaların hasar gördüğünü belirtti.

Depremin, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinin batısındaki Riverside bölgesinde çok şiddetli hissedildiği belirtildi.

Bu arada USGS, artçı sarsıntıların büyüklüğünün 5,1'e kadar çıktığını bildirdi.

ABD ve Meksika'nın Büyük Okyanus kıyısındaki sınır bölgelerini geniş ölçüde etkileyen deprem, Meksika'nın Tijuana, ABD'nin San Diego, Los Angeles, Arizona gibi kentlerinde de binaların sallanmasına, halkın paniğe kapılmasına yol açtı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir