Meksika artçı ile sarsıldı

Meksika'da 3 gün önce gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 5,2 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEKSİKA - Meksika'da 3 gün önce meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bugün 5,2 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, artçı depremin merkez üssünün, 3 gün önceki büyük deprem gibi Oaxaca eyaletiyle Guerrero eyaleti sınırında olduğu bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nde görevli jeofizikçi Paul Caruso büyük depremlerden sonra gelen artçı depremlerin haftalar, aylar hatta yıllarca sürebileceğine dikkati çekti. Mexico Belediye Başkanı Marcelo Ebrard da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada artçı deprem sonucu önemli bir hasar meydana geldiğine ilişkin bir kayıt bulunmadığını belirtti. Ancak kent merkezindeki bazı büro çalışanlarının depremin hemen ardından kısa bir süre için bürolarını boşalttıkları görüldü.

7.4 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü

Bu arada 7,4 büyüklüğündeki deprem sırasında yaralananlardan ikisinin bugün öldüğü bildirildi. Guerrero eyaletine bağlı Cuajinicuilapa kenti Belediye Başkanı Salvador Cruz Castro ölen kişilerden birinin deprem sonucu üstüne düşen duvarın neden olduğu yaralardan diğerinin ise deprem sırasında geçirdiği kalp kriziyle ilgili ortaya çıkan komplikasyonlar sonucu öldüğünü söyledi. Meksikalı yetkililerce daha önce yapılan açıklamada bin 600 kadar evin hasar görmesine neden olan depremde 11 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir