Merkel: Nakit tükenmeden her şey yapılmalı

Almanya Başbakanı Merkel, "Yunanistan'ın nakit kaynaklarının tükenmemesi için her şey yapılmalı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın kreditörleriyle yürüttüğü ekonomik reformlar karşılığı mali yardım alma müzakerelerinde, sonuca

ulaşmadan önce nakit kaynaklarının tükenmemesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.
              
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile dün Avrupa Birliği zirvesi sırasında görüşen Merkel, görüşmeyi "yapıcı" olarak
niteleyerek, içeriği konusunda açıklama yapamayacağını söyledi.
              
Merkel, Yunanistan'ın kreditörleriyle anlaşmaya varmadan önce parasının tükenmesi ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu hakkındaki soruya, "Bunun gerçekleşmemesi için her şey yapılmalı" dedi.

"Uzun yol aldık"
              
Tsipras ise gazetecilere müzakerelerde belirgin ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, "Uzun yol kat ettik" dedi.
              
Yunan başbakanı müzakereler hakkında iyimser olduğunu ve ülkesinin mali yardım almasına imkan verecek ekonomik reform programı üzerinde tarafların anlaşmaya yaklaştığını ifade etti.

Yunan bir yetkili ise Yunanistan'ın daha önce öngörülenden daha düşük bütçe fazlası hedefi dahil olmak üzere bazı konular hakkında Merkel ile "ortak noktaya yaklaşıldığını" belirtti.
              
Buna karşılık AB yetkilileri, Yunanistan ile istihdam piyasası, emeklilik sistemi, vergilendirme ve kamu maliyesi konusunda derin görüş ayrılıklarının devam ettiğini ve bağlayıcı, ayrıntılı bir anlaşmadan henüz uzak olunduğunu belirtiyorlar.
              
Euro bölgesi maliye bakanları bugün Riga'da toplanarak, Yunanistan'ın reformlar konusunda ne kadar mesafe aldığını değerlendirecek. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, müzakerelerde çok sınırlı ilerleme kaydedildiğini ve Yunanistan'ın mali durumundan endişe ettiğini belirtmişti.
              
Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) aldığı toplam 240 milyar euro mali yardım paketinde kalan 7.2 milyar euroyu alabilmesi için reformlar konusunda uzlaşması gerekiyor.
              
Yatırımcılar uzlaşı olmazsa Yunanistan'ın borçlarınıödeyecek parasının kalmayacağından ve euro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir