Meşal Filistinlilerin korunmasını istedi

Hamas Lideri Meşal, Yermuk kampındaki Filistinli mültecilerin korunmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

KAHİRE - Hamas Lideri Halid Meşal, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilci El-Ahdar el-İbrahimi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'den, Suriye'deki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinli mültecileri korumalarını talep etti.

Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzet eş-Şark, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meşal'in, İbrahimi ve Arabi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Yermuk mülteci kampındaki Filistinlilerin hedef olmalarının engellenmesi için acil harekete geçilmesini istediğini söyledi.

Şark, görüşmenin kamptaki Filistinlilerin insani yardıma ihtiyaç duyduğu ve can güvenliklerinin tehdit altında bulunması nedeniyle gerçekleştirildiğini belirtti. Şark, görüşmede mülteci kamplarının Suriye'deki çatışmalardan uzak tutulması gibi konuların da gündeme getirildiğini belirtti.

Şam'ın güneyindeki Yermuk kampına 16 Aralık'ta hava saldırısı düzenleyerek 20 kişi ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan Esed güçlerinin, kampa yönelik geniş çaplı yeni bir saldırıya hazırlandığı iddia ediliyor.

BM verilerine göre, 150 bin Filistinli mültecinin yaşadığı Yermuk'teki çatışmalar ve saldırılar nedeniyle yaklaşık 100 bin kişi kamptan ayrılmak zorunda kalmıştı.