'Mescid-i Aksa'ya geri dönüyoruz'

İsrail Güvenlik Kabinesinin önceki gece verdiği karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörleri söken polis, kapılarda kalan demir korkulukları da kaldırdı. Korkulukların kalkmasının ardından halk tekrar Mescid'i Aksa'da ibadet edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir süredir İsrail'de süren Mescid'i Aksa gerginliği sona eriyor. İsrail polisi önce kapılardaki dedektörleri kaldırdı, dün gece de kapıdaki demirleri söktü. Bu durum üzerine Kudüslü alimler, halka Mescid-i Aksa'ya girme çağrısı yaptı.

Karar üzerine halk Kudüs sokaklarında bu kararı kutladı. Tekbir getirerek Filistin marşları söyleyen halkın arasında Aksa Vakfı yetkileri de bulunuyor. Korkulukların kalkmasının ardından basına yazılı bir açıklama gönderen Mescid-i Aksa Vakfı Basın Sözcüsü Firas Dibs, "Vakıf olarak halkımızın sebat ve fedakarlığını selamlıyoruz. Bundan sonra nasıl bir adım atacağımızı inceleyip karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesinin önceki gece verdiği karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler sökülerek kaldırılmıştı. Filistinliler, dedektörlerin yerleştirildiği günden beri Aksa'nın kapılarında toplanarak namazlarını burada eda ederken, sık sık İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyor.

'Mescid'i Aksa'ya girme çağrısı'

Kudüslü Alimlerin yaptıkları toplantı sonrası Kudüs Müftüsü, 'Mescid-i Aksa'ya ibadet için yeniden dönüyoruz' açıklamasında bulundu.

Kudüslü alimler, halka Mescid-i Aksa'ya girme çağrısı yaptı.