Messi, İspanya'da vergi rekortmeni oldu

Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, İspanya'da bireysel olarak en fazla gelir vergisi ödeyen isim oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Lionel Messi, İspanya'da vergi rekortmeni oldu.

Katalan gazetesi Lavanguardia'nın verdiği haberde, Messi'nin son 1 yılda İspanyol maliyesine 53 milyon avro ödediği belirtilerek, Barcelonalı futbolcunun İspanya'da bireysel gelir vergisi rekortmeni olduğu kaydedildi.

Maliye'nin 23 Haziran tarihli hesaplarına göre Messi'nin ödediği 53 milyon avronun, 2013 yılındaki maaşı ve imaj hakları ile 2010, 2011 ve 2012 yıllarındaki imaj hakları gelirlerini kapsadığı belirtildi. Barcelonalı futbolcunun ayrıca 2007, 2008, ve 2009 yıllarında imaj haklarından elde ettiği gelirleri beyan etmeyerek, vergi kaçırmakla suçlanmasıyla bağlantılı olarak ayrıca 3 milyon avro daha ceza ödemek zorunda olduğu ifade edildi.

Messi'nin son 7 yılda İspanyol maliyesine ödediği verginin 100 milyon avroyu geçtiğini vurgulayan Katalan gazetesi, buna göre yaptığı hesaplamada Arjantinli futbolcunun İspanya'da şimdiye kadar elde ettiği gelirin 200 milyon avronun çok üzerinde olduğunu savundu.