Microsoft'tan 'yaz saati' için 4 çözüm önerisi

Firma, kritik işi olmayanlara değişiklik yapmamalarını tavsiye etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Microsoft Türkiye, dünya genelinde cumartesi gecesi yapılacak olmasına rağmen Türkiye'de 1 gün sonra geçilecek yaz saati uygulaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Sunucularında Türkiye'ye özel bir değişiklik yapmamayı uygun gören firma, bunun yerine kullanıcılara çeşitli çözüm önerileri sundu.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"10 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2011/1474 Sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre 2011 yılının yaz saati uygulaması, Türkiye'de 27 Mart 2011 Pazar gününü 28 Mart 2011 Pazartesi'ne bağlayan gece saat 03.00'ten itibaren saatlerin 1 saat ileri alınarak yapılması ile gerçekleştirilecektir.

Dolayısıyla dünya genelinde 26 Mart 2011 Cumartesi gününü 27 Mart 2011 Pazar gününe bağlayan gece saat 03:00'de yapılması planlanan saatlerin 1 saat ileri alınması işlemi bir gün ertelenmiştir.

Microsoft olarak, Windows 7, Windows Vista istemci işletim sistemleri ile Windows Server 2008 ve Windows Server 2008 R2 sunucu işletim sistemleri için çözüm önerileri hazırlamış bulunuyoruz.

Kullanıcılarımızın bu durumu değerlendirmelerini ve olası riskleri göz önüne alarak aşağıda yer alan önerilerden kendilerine uygun olanını uygulamalarını öneriyoruz."

Microsoft, ilk çözüm önerisi olarak kritik işlemler yapmayan kullanıcılara hiçbir işlem yapmamalarını tavsiye ederken, bir günün sonunda saatler ileri alındığında sorunun da kendiliğinden çözülmüş olacağına işaret etti.

Açıklamada, ikinci çözüm olarak cihazların saat diliminin önce UTC+02:00 Kahire olarak değiştirilebileceğini, pazar gecesi ise yine UTC+02:00 Atina, Bükreş, İstanbul olarak düzeltilebileceği belirtildi.

Microsoft, 3'üncü ve 4'üncü çözüm önerilerinde ise buna yönelik hazırlanan güncelleme dosyalarının indirilebileceği web adreslerini verdi.