Mikonos ve Santorini yüzde 12 daha pahalı

Yunanistan'da başta Mikonos ve Santorini olmak üzere turizm cenneti adalarda vergi imtiyazları kaldırılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunan adalarında uygulanan vergi imtiyazları 1 Ekim’den itibaren kalkıyor. 

Yunanistan'ın kreditörlerle imzaladığı 3'üncü kurtarma paketi gereği 1 Ekim tarihinden itibaren Mikonos, Santorini, Rodos gibi adalarda katma değer vergisi yüzde 23'e çıkacak. Uzmanlara göre ek vergiler nedeniyle adalardaki hayat pahalılığı yüzde on iki oranında artacak.

Yunan adalarında uygulanan vergi kolaylıkları 1 Ekim'den itibaren altı turistik adada kaldırılacak. Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre Yunanistan hükümeti Maliye Bakanlığı Mikonos, Santorini, Rodos, Naksos, Paros ve Skiatos adalarında katma değer vergisinin yüzde 23’e çıkacağını duyurdu. 

Yunan Maliye Bakanlığı 1 Haziran 2016 ile 1 Ocak 2017 tarihleri arasında başka adalarda da satış vergisi artırılacağını bildirdi. Yunanistan Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığı ile mücadelede başarı sağlanıp ve hedeflenen gelirin elde edilince adalara uygulanan vergi artışı revize edilebileceğini belirtti.

 "Vergi kaçakçılığı ulusal bir spor"

Öte yandan konuyla ilgili Vima radyosuna konuşan Mikonos Belediye Başkanı Constantinos Koukas ise "Bir karşılık olduğunda vergilerin yükselmesini önemsemiyorum. Ancak vergi kaçakçılığı ulusal bir spor. Bunu da Mikonos Adası icat etmedi" dedi. 

Geçtiğimiz temmuz ayındaYunanistan'da ülke genelinde mal ve hizmetlerin büyük bir bölümünde uygulanan vergiler yüzde 13 ila  23 arasında yükseltilmişti.