Milletvekiline 'rüşvet' hapsi

Eski milletvekili Güler Ahmedova'ya rüşvet pazarlığı yaptığı gerekçesiyle üç yıl hapis cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Rüşvet iddiasıyla tutuklu yargılanan iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) eski milletvekili Güler Ahmedova'ya 3 yıl hapis cezası verildi. 

Şubat 2013'den itibaren tutuklu Ahmedova'nın yargılanma süreci tamamlandı. Mahkemenin kararında, Ahmedova'ya yöneltilen suçların doğruluğunun onayladığı, fakat ilk kez suça bulaşmış olmasının, üç dönem milletvekili seçilmesinin, çeşitli sağlık sorunları yaşamasının ve küçük yaşta çocuğunun olmasının hafifletici neden olarak gözönünde bulundurularak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

Güler Ahmedova'nın, milletvekili olmak isteyen bir kişi ile yaptığı rüşvet pazarlığının gizli kamera ile çekilmiş görüntülerinin yayımlanması, ülkede şok etkisi yaratmış, Azerbaycan Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Ahmedova, iddialar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.  

Devlet tarafından kapatılan Azerbaycan Beynelhalk Üniversitesinin (ABU) Rektörü ve şu anda siyasi sığınmacı olarak Fransa'da yaşayan Elşad Abdullayev, rüşvet teklif edenin ve videoyu kaydederek sosyal medyada paylaşanın kendisi olduğunu söylemiş, kandırıldığı ve verdiği bir milyon doları geri alamadığı için görüntüleri paylaştığını bildirmişti. 

Partisinden de ihraç edilen Ahmedova ise görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etse de görüntülerin 2005'te çekildiğini ve videonun birçok bölümünün montaj olduğunu belirtmiş, Elşad Abdullayev'in kapatılan ABU'nun eski öğrenci ve öğretmenlerinin parasını gasp ettiğini ve bu öğrencilerin hakkını savunduğu için kendisine şantaj yaptığını iddia etmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir