Moody's Rusya'nın görünümünü 'durağan'a yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın Ba1 olan devlet tahvili notunu teyit ederken, görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service Rusya'nın Ba1 olan devlet tahvili notunu teyit ederken, görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti. 
     
Moody's, Rusya ekoonmisinin ve kamu finansmanının gelecek 12-18 ayda daha yoğun bir şokla karşı karşıya kalması olasılığının azaldığını vurguladı. 
     
Moody's kredi notunun teyit edilmesinin ülkenin büyüme potansiyelinin giderek daha sınırlı hale gelmesini yansıttığını da belirtirken, Rusya'nın potansiyel büyüme oranını yüzde 1-1,5  olarak tahmin etti. 

"Karar makroekonomik politikamızın etkinliğini teyit ediyor"

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Moodys'in Rusya'nın devlet tahvili notunun görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltmesinin, Rusya'nın makroekonomik politikasının etkinliğinin teyidi olduğunu savundu. 
    
Siluanov, "Çok uzun süredir ilk kez tahminlerde iyileşmeye işaret eden bu karar Rusya'nın makroekonomik politikalarının etkinliğinin tanınması anlamına geliyor" diye konuştu. Rus ekonomisinin yeni çevresel şartlara büyük ölçüde uyum sağladığını ancak tam uyumun henüz gerçekleşmediğini ifade eden Siluanov, "Bir sonraki adım uzun vadede sürdürülemez olan bütçe açığını azaltmak ve istikrarlı ekonomik büyümeye dönüş olmalı. Bunlar, Rusya'nın yatırım yapılabilir seviyede bir nota dönmesi için ön şart" dedi.