Mübarek'in duruşması başladı

Mısır'da yargılanan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları ile dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısının duruşması başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE- Mısır'da yargılanan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları ile dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısının duruşması başladı.

Kahire’deki Polis Akademisi'nde görülen davada, eski Askeri Polis Komutanı Tuğgeneral Hamdi Bedin ve İletişim Birimi Genel Müdürü Ömer Bedevi tanık olarak dinleniyor.

Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları ile dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısı, 25 Ocak Devrimi sırasında "göstericileri öldürmeye teşvik etmek, kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla yargılanıyor.

  Öte yandan mahkemenin yapıldığı Polis Akademisi önünde toplanan göstericiler, Mübarek'in yargılanmasını protesto etti. Göstericiler, Mübarek'in serbest bırakılması yönünde sloganlar attı.

Hakkında açılan yolsuzluk davalarından birinden beraat ederek tahliye edilen devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e zorunlu ev hapsi cezası verilmişti. Mübarek, Mısır'ın geçici Başbakanı Hazım el-Biblavi'nin talimatı üzerine güvenlik gerekçesiyle Meadi Askeri Hastanesine sevk edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir