Murdoch, National Geographic'i satın almaya yakın

Medya imparatoru Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu 21st Century Fox ile The National Geographic Society 725 milyon dolarlık bir anlaşmayla ortaklıklarını büyüttü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Medya devi Murdoch, 725 milyon dolar karşılığında, 127 yılık National Geographic dergisi ve kanalının yüzde 73 hissesine sahip oldu. 

Medya taykonu Rupert Murdoch’un şirketi 21st Century Fox, 725 milyon dolar karşılığında National Geographic’in efsanevi dergisi, yayınları, dijital palatformu ve  televizyon kanallarının yüzde 73'üne sahip oldu. 

21st Century Fox'tan yapılan açıklamada National Geographic TV kanalları dergiler ve digital palatformlar arasındaki 18 yıllık ortaklığımızı 725 milyon dolarlık anlaşmayla büyütüyoruz denildi. 

Kar amacı gütmeyen bir holdingin 27’lik hissesiyle birlikte dergi ve kanallar, “National Geographic Partners” adıyla yeni bir şirket tarafından yönetilecek. 

Ortakların Reuters'e verdiği bilgiye göre 1888 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen National Geographic Society bu satın almayla varlığını 1 milyar dolara çıkardı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir