MÜSİAD'ın Hollanda şubesinden yeni yıl resepsiyonu

Lahey Büyükelçisi Arslan, Hollanda'da sayıları 18 bin'i bulan Türk kökenli işadamları iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkılar sağladığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROTTERDAM - Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Hollanda'da sayıları 18 bini bulan Türk kökenli işadamlarının iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkılar yaptığını söyledi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hollanda şubesinin yeni yıl resepsiyonuna katılan Arslan, elçilik olarak işadamlarına girişimcilik alanında ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Derneğin Rotterdam'daki merkezinde düzenlenen ve MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Alper Esen, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Yunus Belet, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur'un yanı sıra çok sayıda siyasetçi, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı programda konuşan Büyükelçi Arslan, 50 yıldır Hollanda'da ikamet eden Türklerin önemli başarılara imza attığını dile getirdi. 

Güçlü bir ülke ve sağlam bir demokrasinin ancak güçlü bir ekonomiyle mümkün olabileceğine vurgu yapan Arslan, şöyle konuştu: 

"Ekonomilerin güçlü olması kendiliğinden olabilecek bir şey değil. Ekonominin dinamosu işadamlarımızdır, onların başarısı ülkemize aş olarak, iş olarak, nüfuz olarak döner. Yurt dışında onurlu ve daha dik gezebilmek için bize o altyapıyı oluşturur işadamları. Bu kapsamda MÜSİAD dünyanın her tarafına yayılmış bir ağa doğru gidiyor. Bu bir işadamları kuruluşunun yayılması değil aynı zamanda Türkiye'nin yayılmasıdır. Bu dostluklara dostluk katmak, ülkemize güç katmak demektir." 

MÜSİAD'ın ülke ve dünya gündemini yakından takip ettiğini belirten Alper Esen de 1990 yılında 5 işadamı tarafından kurulan derneklerine bugün, 7 bin işadamının ve 15 bin şirketin üye olduğunu, Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının yaklaşık yüzde 20'sini üreten, 2 milyon kişiye istihdam sağlayan bir büyüklüğe ulaştığını söyledi. 

Dünya genelindeki açılımlarının devam ettiğine dikkati çeken Esen, şu anda 69 ülke ve 153 noktada örgütlenmelerini tamamladıklarını kaydetti. MÜSİAD'ın bir gönül birlikteliğinden oluştuğunu anlatan Esen, "MÜSİAD için önce hüsnüniyet, sonra samimiyet, ondan sonra da ciddiyet geliyor. Çünkü bir işe iyi niyetle başlamanız ve ardından samimiyetle davranmanız lazım. Ciddiyet olmayınca, ülke için, millet için taşın altına elinizi koymayınca iyi niyet ve samimiyet çok şey ifade etmiyor" diye konuştu. 

Yaklaşık iki ay önce göreve seçilen MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur ise işadamlarına yardımcı olmak için çaba harcadıklarını, kapılarının tüm girişimcilere açık olduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir