Musul Barajı IŞİD militanlarından temizlendi

Irak'ta Peşmerge güçleriyle desteklenen orduya bağlı birliklerin, Musul Barajı'nı terör örgütü IŞİD militanlarından tamamen temizlediği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak Ordu Sözcüsü Korgeneral Kasım Ata, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Irak ordusu, polis, Peşmerge güçleri, Irak ve ABD hava kuvvetlerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonla IŞİD'ın elindeki Musul Barajı'nda kontrolü tam olarak sağlamıştır" dedi.

Ata, operasyonda IŞİD militanlarının orduya bağlı birliklerin ilerleyişini engellemek için yollara döşediği 170 tuzağın da etkisiz hale getirildiğini ifade etti. 

Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Ata, Musul Barajı'nda kontrolün ele geçirilmesinden sonra birliklerin başka hedeflere yöneleceğini kaydetti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, dün Musul Barajı'nda kontrolü ele geçirdiği bildirilmişti. 

ABD Başkanı Barack Obama da Irak güvenlik güçlerinin barajın kontrolünü yeniden ele geçirmeye yönelik operasyonlarına destek için orduya hava saldırıları düzenleme yetkisi vermişti.