Myanmar'a uçuşlar başlıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye ile Myanmar arasında ikili havacılık anlaşması imzalandığını ve Türkiye'nin dünya genelindeki uçuş ağının 162 ülkeye ulaştığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - SHGM'den yapılan açıklamaya göre, Türk heyetinin Myanmar Sivil Havacılık yetkilileri ile Yangon'da gerçekleştirdikleri sivil havacılık müzakereleri, anlaşma ile sonuçlandı. Parafe edilen "Hava Ulaştırma Anlaşması" anlaşması kapsamında, hava yolu işletmeleri İstanbul ve Yangon arasında karşılıklı sefer gerçekleştirebilecek.

Anlaşmaya göre, Türkiye'nin tayin edilen hava yolu işletmeleri, ülkedeki tüm noktalardan Yangon ve daha sonra Myanmar'da belirlenecek iki noktaya, Myanmar'ın tayin edilen hava yolu işletmeleri ise Myanmar'daki tüm noktalardan İstanbul ve daha sonra Türkiye'de belirlenecek iki noktaya haftada toplam 14 frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek.

Söz konusu anlaşma, tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dahil olmak üzere kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir