NATO bombardımanında 29 kişi öldü

Trablus'a bugün yapılan 60 kadar NATO bombardımanında en az 29 kişinin öldüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS  - Libya'nın başkenti Trablus'a yapılan NATO bombardımanında 29 kişinin öldüğü bildirildi.

Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün yapılan 60 kadar saldırıda en az 29 kişinin öldüğünü söyledi.

Bunun başkentte şimdiye kadarki en şiddetli bombardıman olduğunu belirten İbrahim, saldırılardan bazılarında Libya lideri Muammer Kaddafi'nin karargahının ve karargahın yakınındaki bir askeri kışlanın da hedef alındığını ifade etti.

Pazartesi sabaha karşı yapılan saldırıların Libya Televizyonunun bir binasını da hedef aldığını belirten İbrahim, burada 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

NATO ayakta bina kalmadı

Öte yandan, NATO'nun haftalardır bombaladığı Libya lideri Muammer Kaddafi'nin karargahı Bab ül Aziziye'nin içinde, ayakta kalan bina olmadığı bildirildi.

Karargahta sadece, üzerinde duman tüten yıkıntılar, devrilmek üzere olan duvar kalıntıları, patlamış su boruları, patlamaların etkisiyle etrafa saçılmış enkazın bulunduğu belirtildi.

Daha önce bombalanan bazı binaların yeniden hedef olduğu, bugünkü bombardımanlarda, üç idari bina ve elektrik jenaratörünün bulunduğu bir binanın imha edildiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir