Netanyahu: Ortadoğu, İran'ın fetih girişimini tecrübe ediyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifasına ilişkin, "Bu, Ortadoğu'nun gerçekten neyi tecrübe ettiğini gösteriyor. Ortadoğu, İran'ın fetih girişimini tecrübe ediyor. Bu İran egemenliğini durdurmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hariri'nin istifasının tüm dünya için "uyanma alarmı" niteliği taşıdığını belirten Netanyahu, "Bu, Ortadoğu'nun gerçekten neyi tecrübe ettiğini gösteriyor. Ortadoğu, İran'ın fetih girişimini tecrübe ediyor. Bu İran egemenliğini durdurmalıyız" dedi.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump hakkında ise, "Ortadoğu'yu daha başka görüyor. Bazıları Ortadoğu'daki çözümün İran olduğunu düşündü. Donald Trump ise İran'ı problem olarak görüyor. Donald Trump, İran'ın birincil sorun olduğunu anlıyor bence" ifadelerini kullandı.

Lübnan Başbakanı: Hayatıma yönelik komplo hissediyorum

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, dün, hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hissettiğini belirtmiş ve istifa etmişti. Hariri, istifasını açıklarken İran ve Hizbullah'a yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Öte yandan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, aynı gün Lübnan'a gelerek Başbakan Saad Hariri, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile görüşmüştü.