New York Borsası yeniden artıya döndü

Emtia ve sağlık hisselerindeki ralli ve tüketici güveninin 6 yılın zirvesine çıkması üzerine New York Borsası 3 gündür ilk kez yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD hisseleri, emtia ve sağlık hisselerinin ralli yapması ve ekonomik verilerin tüketici güveninin 6 yılın zirvesine çıktığını göstermesinin ardından 3 gündür ilk kez değerlendi.

International Business Machines Corp., Cisco Systems Inc. ve Johnson & Johnson yüzde 2.2'nin üzerinde yükselerek Dow Jones'daki ralliye öncülük ettiler. S&P 500 Endeksi'nde sağlık hizmeti hisseleri en büyük artışı gösterirken, biyoteknoloji hisseleri dört günlük düşüşe ara verdi. Schlumberger Ltd. ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc., petrol ve bakır fiyatlarının yükselmesi üzerine yüzde 1.5 primlendi. Carnival Corp. yıllık kâr tahminini daraltması ile yüzde 5 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla New York saati ile 16:00'de 1,865.62 puan oldu. Dow Jones Endeksi ise 91.19 puan, yani yüzde 0.6 artışla 16,367 puana yükseldi. Küçük ölçekli şirket endeksi Russell 2000 Endeksi büyük bir değişiklik göstermedi.

İşlerin harika görünmediğini, ancak fena da olmadığını söyleyen Houston'daki Tanglewood Wealth Management'ın kıdemli yatırım yöneticilerinden Curtis Holden, "ABD ekonomisi geçtiğimiz yılın sonundaki hızına kıyasla soğudu. Son dönemde burada işlerin istikrarlı olabileceğine dair rahatlama olabilir" dedi.

Yatırımcıların volatilitesi daha düşük hisseleri tercih etmesiyle büyük şirketler piyasadaki kazançlara öncülük etti. Dünyanın en büyük bilgisayar sağlayıcısı IBM yüzde 3.6 değer kazanarak 195.04 dolara, Cisco da yüzde 3.6 artışla 22.34 dolara çıktı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir