Nijerya'da ölenlerin sayısı 80'e yükseldi

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın düzenlediği intihar saldırılarında ölenlerin sayısının 80' yükseldiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 80'e yükseldiği belirtildi. 

Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı'nın Bölge Koordinatörü Muhammed Kanar, Maiduguri'deki patlamalarda ve gece boyu süren çatışmalarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 90 kişinin de yaralandığını, ayrıca bir caminin önündeki intihar saldırısında 20 kişinin öldüğünü bildirdi. 

Öte yandan görgü tanıkları Maiduguri'nin 150 kilometre güneydoğusundaki Madagali'deki düzenlenen intihar saldırılarında 30 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Görgü tanığı Danladi Buba, intihar saldırısı düzenleyen iki kadının üzerindeki bombaları sabah 9 civarında patlattığını söyledi.  

Adamava eyaletinin komuta subayı Orgeneral Victor Ezugvu, saldırıları doğruladı fakat ölü sayısına ilişkin bilgi vermedi. Ordu, şehrin güneybatısındaki giriş noktalarında 4 saldırı meydana geldiğini açıkladı. 

Sivil memur Yunusa Abdullahi, bir diğer patlamada 2 kişinin kendisini havaya uçurduğunu ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. "Kuşatma altındayız" diyen Abdullahi, bazı vatandaşların patlamamış bomba ihbarı yaptıklarını belirterek, Maiduguri'ye gelen intihar eylemcisi sayısına dair bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti. 

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe edilirken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca yaralının hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. 

Dün farklı zamanlarda gerçekleştirilen bir intihar eyleminde 10, diğerinde 18 kişi hayatını kaybetmişti. Ordu Sözcüsü Mustafa Anka, dün kente girmek üzere olan 10 canlı bombanın yakalandığını açıklamıştı.