NSU davası seslendirildi

Almanya'da terör örgütü NSU cinayetlerine ilişkin davanın 71 duruşmasında alınan notların tiyatro oyuncularınca seslendirildiği 111 dakikalık görüntünün internetten yayınlandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'da terör örgütü NSU cinayetlerine ilişkin davanın 71 durumasında alınan notların tiyatro oyuncularınca seslendirildiği 111 dakikalık görüntünün internetten yayınlandığı belirtildi.  

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013 tarihinde başlayan terör örgütü NSU davasını ilk günden beri takip eden 'Süddeutsche Zeitung' gazetesi muhabirileri tarafından 71 duruşma boyunca alınan notların, kamuoyunun davaya dikkatini çekmek amacıyla seslendirilmesi kararlaştırıldı. 

Film akademisi Baden-Württemberg, Sanat Sahne Akademisi Baden-Württemberg ve film şirketi UFA'nın yaptığı ortak çalışma sonunda, duruşmada alınan notlar tiyatro oyuncularınca seslendirildi. Siyas-beyaz görüntülerde hakimin, savcının, avukatların, tanıkların ve sanığın  orijinal ifadelerini farklı oyuncular okudu. 

Toplam 1 saat 51 dakika uzunluğundaki görüntüler montajlandıktan sonra "Süddeutsche Zeitung" gazetesi internet sitesinde yayınlandı. 

Aşırı sağcılar Uwe Böhnhard, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe tarafından kurulduğu iddia edilen terör örgütü NSU'nun,  2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürdüğü, 2 bombalı saldırı ve çok sayıda soygun gerçekleştirdiği belirtiliyor. 

Terör örgütü NSU üyeleri, Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos,  2011 yılı kasım ayında bir banka soygunu sonrasında polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları daha önceden kiralamış oldukları karavanda ölü bulunmuş, zanlıların intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan hücre evinde bulunan belgelerde, terör örgütü hücresi ve eylemleri gün yüzüne çıkarılmıştı. 

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir