NSU'nun baş sanığı cezai ehliyete sahip

Uzman raporuna göre NSU örgütünün baş zanlısı Zschaepe cezai ehliyetine sahip.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BERLİN – Almanya'nın Münih kentinde görülecek aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yerlatı" terör örgütünün baş sanığı Beate Zschaepe'nin uzman raporuna göre cezai ehliyete sahip olduğu belirtildi.

Almanya'nın Bild am Feiertag gazetesinde yer alan habere göre, Aachen Universitesi'nde adli psikiyatrist olan Prof. Henning Sass'ın, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi için Zschaepe hakkında 71 sayfalık bir rapor hazırladığı ifade edildi.

Zschaepe'nin, psikiyatrist ile konuşmayı reddettiği belirtilen haberde, Sass'ın Zschaepe'nin hayatında yer alan önemli kişilerle görüştüğü kaydedildi.

Zschaepe'de ruhsal bozukluk olduğu yönünde herhangi bir kanıtının bulunmadığı belirtilen raporda, örgüt üyesinin cezai ehliyete sahip olduğu ifade edildi.

Raporda Zschaepe'nin zor bir çocukluk geçirdiği, doğumundan sonra üniversite eğitimi için Romanya'ya giden annesinin ve Romanyalı babasının kızıyla hiç ilgilenmediği kaydedildi.

Zschaepe'nin annesiyle ilişkisinin bozuk olduğu, Jena'da kendisine bir arkadaş grubu bulduğu ve burada kabul gördüğü ifade edilen raporda, bu grup içinde yabancı ve Yahudi düşmanlığını geliştirdiği belirtildi. Zanlının bu grupta Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhard ile tanıştığı ve bu ikisiyle de gönül ilişkisi yaşadığı kaydedildi.