Nueva Rumasa iflasın eşiğinde

İspanyol şirket Nueva Rumasa Grubu, 10 şirketi için iflas koruma kanunundan yararlanmak için başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'nın en büyük aile şirketlerinden biri olan Nueva Rumasa Grubu, 10 şirketi için iflas koruma kanunundan yararlanmak için başvuruda bulundu.

Nueva Rumasa Grubu'nun sahibi Jose Maria Ruiz Mateos, 6 erkek çocuğunu da yanına alarak basının karşısına çıktı ve çoğunluğu gıda üzerine olan Clesa, Garvey, Dhul, Elgorriaga, Trapa, Queseria Menorquina, Hotasa, Carcesa, Hibramer firmaları ile Rayo Vallecano kulübü için iflas koruma kanununa başvuracağını açıkladı.

Toplamda 700 milyon euro borcu bulunan Nueva Rumasa Grubu'nun, bünyesinde yeralan 10 büyük firmayı kurtarmak için önünde aylık bir süre bulunuyor. Nueva Rumasa, bu zaman içinde alacaklılarla müzakere masasına oturup, dışarıdan kendisine sermaye getirecek yeni bir yatırımcı ortak arayacak.

Grubun toplam değerinin 6 milyar euro olduğunu ve 6 bini sendikalı toplam 10 bin işçi çalıştırdığını anlatan 79 yaşındaki Jose Maria Ruiz Mateos, 5 bin yatırımcısını rahatlatmak için, ''Tanrı adına yenin ederim ki, paraların tamamı sağlıklı durumda. Her kuruşuna kadar tüm yatırımcıların parasını ödeyeceğiz. Onların paralarını ödemeyi bırakmadan önce kendimi vururum'' şeklinde konuştu.

Ruiz Mateos, bu zamana kadar hiçbir işçiyi işten çıkartmadıklarını şimdi de bunu yapmayacaklarını söyledi.

2. lig lideri Rayo Vallecano da iflasa gidiyor

Bu arada 2. ligde lider durumda bulunan Rayo Vallecano kulübü de 21,72 milyon borçla iflasa doğru gidiyor. 1996 yılından bu yana Nueva Rumasa'nın sahibi olduğu Madrid bölgesinin kulübü Rayo Vallecano, toplam 600 bin euro olan 6 eski futbolcusuna ödeme yapamadığı için davalık durumda bulunuyor.

Rayo Vallecano, sezon sonuna kadar liderliğini koruyup 1.lige çıkmayı başarırsa bunun kulüpteki ekonomik sorunların da çözümü anlamına geleceği, o yüzden futbolcuları mevcut krizin dışında tutmak için büyük çaba sarf edildiği belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir