”Nükleer silah olmadan da kendimizi çok iyi savunabiliriz”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ülkesinin nükleer enerji faaliyetlerini durdurmasının söz konusu olamayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "nükleer silahlara ihtiyaçları olmadığını" söyledi.

Ahmedinejad, Amerikan NBC televizyonuna verdiği demeçte, "Savunma doktrinimizde nükleer silahların yeri yok. Nükleer silah olmadan da kendimizi çok iyi savunabiliriz" dedi.

Ülkesinin nükleer enerji faaliyetlerini durdurmasının söz konusu olamayacağını kaydeden Ahmedinejad, barışçıl amaçlı nükleer enerjiyi her ülkenin hakkı olarak gördüklerini belirtti.

İsrail'in İran'a yönelik olası saldırısını da değerlendiren Ahmedinejad, "Siyonist rejim bunu yapabilecek kapasitede değil. Ancak böyle bir durumda İran'ın cevabı çok sert olacak" diye konuştu.

ABD'nin Avrupa'ya kurmak istediği füze savunma sisteminden vazgeçmesini olumlu karşılayan Ahmedinejad, bunun "değişime" doğru bir işaret olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, ABD'yi kast ederek, "dünya sorunlarını askeri yöntemlerle çözmek isteyenlerin başarısızlığa uğradığını" belirtti.

Dünya sorunlarının ele alınmasında yeni yönteme ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ahmedinejad, değişim konusunda ciddi olması halinde ABD Başkanı Barack Obama'ya yardıma hazır olduklarını bildirdi.

ABD ve İngiltere dahil bir avuç ülkenin silah yarışıyla Orta Doğu'yu tehdit ettiğini belirten Ahmedinejad, "Önce ABD ve İngiltere'deki nükleer silahlar imha edilmeli ki, hiç kimse ABD'nin iyi niyetinden şüphe etmesin" ifadesini kullandı.