O haber için 'spekülasyon' dedi

Toyota Motor'un Avrupa Başkanı Leroy, 2016 yılında Adapazarı fabrikasında SUV model araç üretimine başlanacağı yönündeki haberi 'spekülasyon' olarak değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADAPAZARI - Japonya merkezli otomotiv üreticisi Toyota Motor'un Avrupa Başkanı Didier Leroy, Türkiye'de üretimi artırmaya yönelik karar aldıklarını, mevcut modelleri getirme fırsatı olursa veya yeni bir model üretme konusu gündeme gelirse, bunu yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Fabrikayı daha fazla nasıl kullanabileceği üzerinde çalıştıklarını söyleyen Leroy, 2016 yılında Adapazarı fabrikasında SUV model araç üretimine başlanması yönündeki haberi ise "spekülasyon" olarak değerlendirdi.

Nikkei gazetesinde yer alan haberde, Toyota Motor Corp'un 20 milyar yen (187 milyon dolar) yatırımla Türkiye'de SUV modeli araç üretimine 2016 yılında başlayacağı ve tesisin üretim artışının yıllık 100,000 adet olacağı belirtilmişti.

Toyota'nın Adapazarı'ndaki üretimini bölge ülkelerine ve Asya'ya ihraç etmeyi planladığını öne süren haberde, SUV'nin hibrid ve benzinli turbo modelinin üretileceği kaydedilmişti.

Toyota Türkiye'nin 20'nci yılına ilişkin Adapazarı Fabrikası'nda düzenlenen törende gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Toyota Avrupa Başkanı Leroy, "(Haber) tamamiyle spekülasyon. Eğer mevcut modellerimizi getirme fırsatı olursa bunu yaparız veya yeni bir model üretme konusu gündeme gelirse, bunu yapmaya da hazırız. Fabrikayı daha fazla nasıl kullanabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Leroy, Toyota Otomotiv Sanayi'nin yakın gelecekte üretimi artırmasına yönelik karar alındığını ve bunun nasıl şekilleneceğine dair çalışmaları halen yürüttüklerini belirtirken, bu planlarla ilgili detay vermedi.

Toyota Motor Türkiye'nin Adapazarı'ndaki tesisinde yıllık 170,000 adet üretim kapasitesi bulunuyor. Verso ve Corolla sedan modellerini üreterek, üretiminin yüzde 85'ini ihraç etmeyi planlayan şirket 2014 yılında 135,000 adet otomobil üretimi hedefliyor. Toplantıda verilen bilgiye göre, Toyota Otomotiv Sanayi'nin 2014 ihracat hedefi 2 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.