Obama, sağlık yasasını korumak istiyor

ABD Başkanı Obama, görevden ayrıldıktan sonra sağlık sigortası yasasının iptal edilmemesi için Kongre üyeleriyle bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlığı sırasında yasalaşan sağlık sigortası düzenlemesinin, yerine gelecek olan Cumhuriyetçi yönetim tarafından iptalini önlemek için gelecek hafta Demokrat Partili Kongre üyeleriyle görüşecek.

Ocak 20 tarihinde görevi Donald Trump'a devredecek olan Obama, çarşamba günü Temsilciler Meclisi ve Senato'nun Demokrat üyeleriyle bir araya gelecek.

Obama'nın Kongre üyelerine, Trump'ın şimdiki yasanın yerini alacak yeni bir düzenleme önermeden sağlık sigortası yasasını iptal etmesinin, Amerikan sağlık sisteminde "kaos" yaratacağını söylemesi bekleniyor.

Birkaç yıl değişmeyebilir

Kongre'nin iki meclisinde de çoğunluğu elde tutan Cumhuriyetçiler, "Obamacare" adı verilen yasayı iptal edeceklerini, ancak yeni bir plan hazırlayana kadar iptal işlemini birkaç yıl yürürlüğe koymayacaklarını söylüyorlar.

Trump sağlık sigortası konusunda eyaletlerin daha fazla söz sahibi olmasını ve sağlık sigortasının tüm ülkede serbestçe satılmasını destekliyor.