Obama, tarihi seçimde oyunu kullandı

Yeni başkanını seçecek Amerikan halkının sandığa ilgisi büyük

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - ABD, Demokrat Obama ile Cumhuriyetçi McCain arasında seçim yapmak için sandık başında. Oy verme işleminin yerel saatle 07.30'da başlamasından kısa süre sonra eşi Mİchelle ve çocukları ile seçim merkezine gelen Illinois Senatörü Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'e karşı mücadele ettiği tarihi seçimlerde oyunu verdi.

Televizyonlardan canlı yayınlanan oy verme işlemi sırasında, Obama elektronik seçim sandığının başına da ailesiyle birlikte geldi.

Obama, oy verme işleminin ardından salondakilerin tezahüratları altında seçim merkezinden ayrıldı.

New York'ta uzun kuyruklar

New York'ta sandık başlarında uzun kuyruklar oluştu. Oylarını kullananlar arasında New York senatörü Hillary Clinton ve ABD'nin 42. başkanı Bill Clinton da vardı.

Demokrat partinin başkan adayı Barack Obama'yı destekleyen Demokrat parti New York senatörü Hillary Clinton oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ABD için çok önemli bir fırsat olduğunu ve zor bir dönemden de geçilse gelecek 4 yılın işleri yoluna koymak için harika olacağına inandığını belirtti.

New York'ta özellikle siyah ve Latin Amerika asıllı (Hispanik) seçmenlerin bu seçimlerde rekor düzeyde oy kullanmaları bekleniyor.