Obama'dan önemli Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkına seslendi. Obama, "Suriye ile sınırını kapatmak için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com / Ajanslar

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama geçen hafta California'da düzenlenen saldırının ardından Oval Ofis’ten yaptığı konuşmayla ABD halkına seslendi. Obama, ABD'nin terörle mücadelede atacağı adımlara değindi. Obama terörle olan mücadeleyi kazanacaklarından emin olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Obama, California eyaletinde 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının "masum insanları öldürmek için planlanmış terör eylemi" olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine düzenlenen saldırının ardından, terörle mücadele konusunda Oval Ofis'ten Amerikan halkına seslendi.

"Türkiye ile birlikte çalışıyoruz"

Tüm televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, San Bernardino'da tam olarak ne olduğunu anlamak amacıyla Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) soruşturmasını sürdürdüğünü belirten Başkan Obama, ancak kurbanların çalışma arkadaşlarından biri ve onun eşi tarafından "vahşice" öldürüldüğünü bildiklerini kaydetti. Obama konuşmasında Türkiye'den de bahsetti. Obama, "Suriye ile sınırını kapatmak için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz" dedi. 

Obama, saldırganların denizaşırı bir terör organizasyonu tarafından yönlendirildiğine veya ABD'de içerisinde de daha geniş bir yapılanmanın parçası olduklarına dair ellerinde bir kanıt bulunmadığını açıkladı.

"Radikalleşmenin karanlık yoluna girmiş" iki saldırganın, İslam'ı da "ABD ve Batı'ya karşı savaşma çağrısı" kabul ederek, sapkınca bir yorumda bulunduklarını dile getiren Barack Obama, "Dolasıyla bu masum insanları öldürmek için planlanmış bir terör eylemiydi" ifadesini kullandı.


Obama, ayrıca Suriye'ye düzenlecek bir kara operasyonun ABD'nin yararına olmayacağını vurgularken, bölgedeki IŞİD'e karşı savaşan muhaliflere eğitim ve muhimmat sağlanmasına devam edileceğini duyurdu.