Obama'ya ekonomi konusunda yüzde 51'lik kamu desteği

The Washington Post'un gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, Obama ekonomi ile mücadelede kamuoyunun yüzde 51'inin desteğini alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHİNGTON - The Washington Post tarafından, ABD Başkanı Obama'nın Wall Street'te yaptığı konuşmanın ardınan gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, Obama ekonomi ile mücadelede kamuoyunun yüzde 51'inin desteğini alıyor.

Anketin sonuçlarına göre Obama'nın federal bütçe açıkları ile iyi başa çıktığını düşünlerin oranı yüzde 39. Sonuçları değerlendiren Washington Post, kamuoyunun önümüzdeki dönemde olası bir finansal zorluğa ilişkin endişelerinde azalma olmadığı ve ekonomide yeni bir çöküşün önlenmesi için yeterli şeylerin yapılmadığı yönünde yaygın bir endişe bulunduğu sonuçlarına vardığını belirtti. Gelecekte işini kaybetmekten veya ücretinin azaltılmasından endişe edenler arasında Obama'ya ekonomi ile mücadelede destek oranı Şubat ayındaki yüzde 62 seviyesinden şimdi yüzde 45'e indi. ABD'de her 10 kişiden 6'sı hali hazırda gelecek aylarda işini kaybetmekten veya ücretinin azalmasından endişe ediyor.