OECD bölgesinde işsizlik yüzde 8,7'ye geriledi

İşsizlik oranı geçen yılın Aralık ayında yüzde 8,8 düzeyinde bulunuyordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bölgesinde işsizlik oranı Ocak ayında yüzde 8,7'ye geriledi. İşsizlik oranı geçen yılın Aralık ayında yüzde 8,8 düzeyinde bulunuyordu.

Örgütün yayınladığı rapora göre, ABD ve Japonya'da işsizlik oranı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azaldı. İşsizlik oranı ABD'de yüzde 9,7, Japonya'da ise yüzde 4,9 seviyelerine geriledi. ABD'de işsizlik oranı Şubat ayında da yüzde 9,7 düzeyinde kaldı.

Geçen yıl Aralık ayında Avro bölgesinde yüzde 9,9 seviyesinde bulunan işsizlik oranı Ocak ayında da değişiklik göstermedi.

OECD'nin en zengin 7 ülkesindeki geçen yılın Aralık ayında yüzde 8,5 düzeyinde bulunan işsizlik oranı ise Ocakta yüzde 8,3'e geriledi.

İşsizlik oranı en çok yüzde 4,8'e yükselen Güney Kore'de artış kaydetti. Güney Kore'de işsizlik oranı geçen yıl Aralık ayında yüzde 3,6 düzeyinde bulunuyordu.

Aktif nüfusun yüzde 18,8'i işsiz olan İspanya'da Ocak ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azaldı. İrlanda'da ise 2009 yılı Aralık ayında 13,3 seviyelerinde bulunan işsizlik oranı Ocakta yüzde 13,8'e yükseldi. 

OECD, bir sonraki işsizlik oranı raporunu 13 Nisan ayında yayınlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir