OECD, göç raporu yayımladı

Rapora göre, Avrupa'da en fazla göçü Almanya aldı. İtalya, İspanya ve İngiltere'ye gelen göçmen sayısı düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan göç raporunda AB içinde 2012 itibarıyla en fazla göçü Almanya'nın aldığı belirtildi. 

OECD raporuna göre, 2012 yılında Almanya'ya çoğu Doğu Avrupa'dan gelen göçmen sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 38 artarak yaklaşık 400 bine ulaştı. En çok göçmen alan ülkeler sıralamasında ABD'den sonra Almanya ikinci sırayı aldı. 

AB'nin bir diğer önemli ülkesi Fransa'ya ise 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 oranında artışla yaklaşık 272 bin göçmen geldi. Fransa, 2012 yılında özellikle Avrupa ülkelerinden göç aldı. 

Mali krizle işsizlik oranı önemli ölçüde artan İtalya ve İspanya'ya gelen göçmen sayısı ise düşüş gösterdi. İspanya'ya 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 22, İtalya'ya ise yüzde 19 oranında daha az göçmen geldi. İngiltere'ye gelen göçmen sayısı da yine bir önceki yıla oranla yüzde 11 düşüş gösterdi. 

Rapora göre, OECD ülkelerine 2012 yılında gelen göçmen sayısı 4 milyona ulaştı. 

ABD'ye 2012'de göç edenlerin sayısı ise 1 milyonu aşmasına rağmen göçmen sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 3 düşüş gösterdi. Avustralya yüzde 12, Kanada ise yüzde 7 artışla yine OECD ülkeleri içinde 2012 yılında en fazla göç alan ülkeler arasında yer aldı.